RADIESTEZIJA

Postoje mnoge definicije i objašnjenja radiestezije. Jedno od objašnjenja radiestezije može se pronaći na web stranicama http://alternativa-za-vas.com: “Radiestezija nije paranormalna niti parapsihološka sposobnost za otkrivanje zračenja u prostoru i ljudskom organizmu. Zapravo je to sposobnost osobe da uz pomoć jednostavnih pomagala zabilježi pojave koja su izvan mogućnosti vidljivog opažanja…”
Na stranicama http://hjp.znanje.hr nalazi se definicija: “navodna osjetljivost nekih osoba na zračenje što im omogućava, uz pomoć viska ili vilinskih rašalja, otkrivanje izvora vode, ležišta ruda pod zemljom, lokalizaciju skrivenih osoba; radioestezija”.
Prof.dr. Ljubo Ristovski, poznati fizičar i umirovljeni sveučilišni profesor, kaže: Radiestezija je osjetljivost na zračenja, ali ja bih radije rekao da je to djelatnost koja detektira štetna ali i razna druga zračenja – danas se govori dakako samo o štetnim zračenjima…” Na svojim predavanjima prof. dr. Ljubo Ristovski ukratko je objasnio da je radiestezija zapravo liječenje životnog prostora.
Štetna zračenja utječu na naše zdravlje i trebalo bi ih ozbiljno shvaćati. Ako se svakodnevno i dugo boravi na mjestima štetnih zračenja zdravlje se može dosta ugroziti. Najugroženija su mjesta dugog boravka, kao što je spavaća soba.
Najbolja zaštita od štetnih zračenja je alu-folija. Višeslojna izgužvana alu-folija može se staviti ispod kreveta i time će se umanjiti jakost štetnog zračenja. Zračenja nije moguće poništiti pa je u slučaju štetnih zračenja na mjestu gdje se najviše boravi najbolje rješenje promijeniti mjesto ležaja, radnog stola i sl.

Mi radimo detekciju štetnih zračenja u stambenom prostoru uživo ili prema skici, odnosno tlocrtu kuće ili stana.